Itsejohtamisen avaimet

Tiistai 27.10.2015 - Toni Hinkka, johtamisaktivisti

18352846_s.jpgKaikkein vaikeinta johtamisessa on itsensä johtaminen. Ensin pitää kyetä johtamaan itseään, jotta voi johtaa muita. Ehkä siksi johtajia onkin pieni osa ihmisistä, kun ihmiset tarvitsevat lähes aina jonkin toisen ihmisen johtamaan itseään.

Useimmat ovat tutustuneet itsensä johtamisen vaikeuteen yrittäessään muuttaa jotain elämässään. Väitän, että jokaiselta löytyy oman itsensä johtamisen akilleenkantapää jostain. Jollekin se on painonhallinta, toiselle tupakka tai alkoholi, kolmannelle liikunta, neljännelle rupeamiseen ryhtyminen ja viidennelle vaikkapa läheiselle tiuskimattomuus.

Itsensähallinta ja -kehitysoppaita eli selfhelp-kirjoja maailma on pullollaan. Tuntuu siltä, että joka kolmas menestynyt yrittää rahastaa salaisuuksiensa kertomisella. Onkohan toimivaa opasta vielä kukaan tehnyt? Niissä lienee kaksi perusongelmaa.

Ensinnäkin se, että menestyjä luulee ylimielisyydessään vaikuttaneensa menestymiseensä vain tarmollaan tai järjellään unohtaen täysin ainutkertaisten mielettömien sattumien vaikutuksen. Esimerkiksi megasuosittu poikabändi One Direction ei olisi koskaan muodostunut, elleivät juuri nuo viisi poikaa olisi osallistuneet samaan tosi-TV-laulukilpailuun samana päivänä. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö he olisi mielettömän taitavia siinä mitä tekevät. Asiat vain loksahtivat paikalleen miljoonien nuorten tyttöjen iloksi.

Toinen usein unohtuva asia on se, että me olemme kaikki erilaisia. Joku menestyy sillä, että hänen ainutkertaisessa lahjakkuuden ja kokemuksen yhdistelmässä jokin asia osuu vihdoinkin paikalleen. On kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä, että jokin toinen omassa ainutlaatuisuudessaan pystyisi toistamaan tämän oppien mukaan.

Ei liene haitaksi lukea näitä oppaita. Voihan niistä aina jokin asia osua ja tarttua. Olen minäkin niistä oppinut vaikka mitä. Uskallan jopa väittää, että Dale Carnegien Kuinka saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa on jopa muuttanut minua parempaan suuntaan.

Nyt kun olen näitä oppaita hieman vähätellyt, listaanpa minäkin moisen tähän kaikkien ruodittavaksi.

Eli johtamisaktivistin kymmenen takuuvarmaa kikkaa (huomaa ironia) itsensä johtamiseksi:

  1. Kun päätät, aloita tekeminen heti – älä anna itsellesi aikaa keksiä tekemättömyystekosyitä
  2. Tee muutostavoitteestasi julkinen – hävettää enemmän antaa periksi
  3. Etene helposta vaikeaa, tutusta tuntemattomaan – näin voit oppia ja kehittyä asteittain paremmaksi
  4. Tee lupaus jollekulle jota arvostat – lupauksen pettäminen on useimmille itsepetosta vaikeampaa
  5. Keskity yhteen asiaan kerrallaan – minimoi harha-ajatusten ilmaantumismahdollisuus
  6. Tee kaikkein ikävimmät asiat tai vaiheet kaikkein tehokkaimmin – estä ajatusharhailu
  7. Pilko iso tavoite järkeviin osatavoitteisiin – näin voit palkita itsesi usein henkisesti
  8. Älä anna helpotusta etukäteen – vessaan vasta kun osa-tavoite on valmis
  9. Salli repsahdukset, kaikilla on niitä kaiken aikaa – voit aina ottaa askeleen taakse ja jatkaa siitä
  10. Kirjoita yksi tärkeä tavoite niin näkyviin, että se pysyy pakostakin mielessäsi – älä yritä unohtaa

No, niin. Näillä sitten elämä ja itsensä johtaminen kuntoon. Noista useimmat toimivat toisinaan minulla. Ehkä niistä jokin osuu sinullekin. Mitäpä, jos tekisit oman kymmenen keinon listasi. Saat varastaa ja parantaa minulta ja muilta.

Tekemään siitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: johtamine, itsenstä johtaminen, itsekuri, aikaansaaminen, onnistuminen