Reino Myllymäki

RM_200_virallinen.jpgTuottavuusaktivisti Reino Myllymäki on työskennellyt sekä liiketoiminnan, tietohallinnon että IT-palvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän on intohimoinen tietotekniikan hyödyntämisen kehittäjä, jonka erityisosaamisalueita ovat strategiatyö, liiketoiminnan ja tietohallinnon yhteistyö, tietohallinnon organisointi, muutosjohtaminen ja investointilaskenta. Hän on kirjoittanut mm. kirjat Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu, Onnistunut tietojärjestelmäprojekti ja Tietohallinnon organisointi.

Tietojärjestelmäprojektien epäonnistumisen tutkiminen johti hänet etsimään kehitystoiminnan onnistumisen esteitä aluksi projektien valmistumisesta ja sitten muutosjohtamisesta, johtamisen puutteista yleensäkin sekä liiketoiminnan ja tietotekniikkaväen yhteispelistä. Hänen artikkelinsa Liiketoimintamuutosta ei voi ostaa - se pitää tehdä itse julkaistiin Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan kustantamassa kirjassa Silmät auki IT-etiikkaan kuluvana vuonna.

Reino Myllymäki näkee tietotekniikassa huikean tuottavuuspotentiaalin, josta on hyödynnetty vasta osa. Tietotekniikan hyödyt eivät tule itsestään, vaan ne vaativat työtä ja ikävä kyllä myös asennemuutosta.

Koulutukseltaan hän on rakennustekniikan DI. Hän on myös IT Forumin puheenjohtaja, Bonnier Pro Tietohallinto -palvelun päätoimittaja ja ICT Leaders Finland ry:n hallituksen jäsen. Tivi-lehti on valinnut hänet 100 suomalaisen tieto- ja viestintäalan vaikuttajan joukkoon vuodesta 2008 lähtien.